Новини

...

Експлуатаційні рідини

3 квітня 2024 р.

Піклуватися про свою машину треба постійно — особливо, коли йдеться про зміну пори року, тобто перед початком нового сезону.

Технічні рідини – важлива складова автомобіля, від яких залежить ступінь зносу та термін експлуатації багатьох деталей та вузлів. Саме з цієї причини вибору якісних рідин та їх своєчасній заміні слід приділяти особливу увагу.

Моторні оливи

Необхідний мастильний матеріал для будь-якого автомобіля. Моторна олива завдяки своїм експлуатаційним характеристикам виступає надійним захистом двигуна від передчасного зносу. При нормальному використанні машини, їзді містом, рівень цієї рідини слід перевіряти не рідше, ніж один раз на місяць.

Гальмівні рідини

Від цього виду автомобільної рідини залежить, наскільки добре відбувається гальмування автомобіля, тобто безпека, і навіть життя водія і пасажирів. Гальмівні рідини завжди слід підтримувати на нормальному рівні. Продукція повинна бути стійкою до впливу навантажень та різних температурних режимів застосування.

Рідини в омивачі

На сьогодні не існує жодних суворих вимог щодо заміни рідини омивача в автомобілі. Єдине, на що все ж таки слід звернути увагу - склад продукції. Рідина в омивачі повинна змінюватися відповідно до кліматичних умов застосування.

Трансмісійні оливи

Трансмісійна олива — це мастильний матеріал, призначений для використання в автоматичних та механічних коробках передач, диференціалах, мостах і трансмісії у вашому автомобілі чи вантажівці. Олива забезпечує безперебійну роботу передач, а головне — допомагає захистити критично важливі внутрішні компоненти у трансмісійних системах автомобіля від зносу та перегріву.

Оливи гідропідсилювача керма

Від цієї рідини залежить справність гідропідсилювача. Саме олива у гідропідсилювачі, по суті, допомагає обертанню керма, передаючи зусилля від керма на колеса за рахунок тиску у системі. Окрім своєї основної функції, олива ГПК слугує мастилом для всього механізма рульової рейки, охолоджує його і дбайливо оберігає від корозії. Якщо в автомобілі рівень оливи в гідропідсилювачі нижчий за потрібний, при повороті керма можна буде почути характерний скрип. Перевіряти рівень рідини слід не рідше ніж раз на місяць.

Охолоджуючі рідини

Головна функція антифризу (охолоджуючої рідини) – охолодження двигуна. Несвоєчасна заміна може привести до серйозних наслідків, зокрема, до перегріву двигуна. Якщо рідини, що охолоджує, недостатньо, це може призвести до поломки головки блоку циліндрів.